Agenda

Achtergrond informatie

Superstijl betsaat sinds maart 2005 en werd voor het eerst georganiseerd in poppodium Donkey Shot, Heemskerk. Het idee is afskomstig van Patrick Duyker die daar destijds pop-programmeur was.

(Allereerste Superstijl in Donkey Shot, Heemskerk)


Wat hem opviel was dat binnen de dance scene bekendere dj's steeds meer geld begonnen te vragen voor een boeking. Gages van E 1500,- voor 1.5 uur draaien waren geen uitzondering meer. Zeker als je objectief luistert naar wat je daarvoor krijgt in vergelijking met een onbekendere (lokale) dj zijn dit soort gages buitenproportioneel. Helaas richt een gemiddelde bezoeker van een dancefeest zich wel op een headliner. Duyker neemt aan dat dit echter zo is omdat de headliner een 'garantie' vormt voor een goed (bezocht) feest. De daadwerkelijke kwaliteit van de dj is (vaak) secundair. 

Daarnaast viel hem op dat er steeds meer behoefte was aan eclectische feesten. Door het 'gratis' kunnen downloaden van muziek ontwikkel je gemakkelijk een brede muzikale smaak. En die wil je ook terughoren als je uitgaat. 

De eerste maanden Superstijl verliepen rommelig. Het bleek moeilijk om het stemsysteem functioneel te krijgen (we werkte nog met oude pc's en monitoren) en moest ook de juiste vorm gevonden worden van draaien en presenteren. Superstijl 'lukte' voor het eerst echt in Patronaat, Haarlem. Dit omdat de toenmalige dance programmeur Okke Gerritsen Superstijl een serieuze kans gaf. Zo werd het als gratis afterparty aangeboden bij de bekende band Beef en werd extra geinvesteerd in PR.

(tijdens eerste Superstijlfeesten nog geen beamprojectie, maar 'bordjes hangen')


Inmiddels is Superstijl uitgegroeid tot een landelijk bekend concept. We richten ons voornamelijk op het poppodia circuit met de simpele reden dat dit de leukste plekken zijn. Hier komt doorgaans meer openminded publiek die kiest voor meer variatie.
Naast de publiekelijk toegankelijke feesten wordt Superstijl regelmatig geboekt voor bedrijfsfeesten en zelfs bruiloften.